Det är en spännande tid för oss som jobbar med musikåtergivning. Idag är en vanlig smartphone en kraftfull mediaspelare. Den behöver inte ens vara dyr. I kombination med mobilhögtalare får du en musikanläggning som ofta låter mycket bättre än till exempel en CD-spelare med två stereohögtalare och en förstärkare.

Vad är egentligen en mobilhögtalare?

En mobilhögtalare är helt enkelt en högtalare som är anpassad för att du ska kunna spela musik och annat ljud från mobilen. Det kan vara musik du laddat ner, podcasts eller ljud till klipp du streamar. Du kan även använda din mobilhögtalare till en dator eller surfplatta.

Hur bra är egentligen ljudet från en mobilhögtalare?

Tidigare var inte trådlös överföring något som särskilt många förknippade med kvalitetsljud. Idag är det dock möjligt att spela riktigt högupplösta ljudfiler med mobilen. Det låter ofta förbluffande bra. 

Bluetooth eller WiFi?

Bluetooth och WiFi är två tekniker för trådlös kommunikation mellan olika enheter. En mobilhögtalare med WiFi ger dig lite längre räckvidd. Fördelen med Bluetooth är att det alltid fungerar – även utomhus. Med Bluetooth behöver du alltså ingen internetuppkoppling för att koppla ihop din telefon och din mobilhögtalare.

Kundvagnen

0

Du har inga produkter i varukorgen.

Skriv in ditt sökord och tryck på enter